flespost

21.8.04

FAN website

FAN website

Enige opmerkelijke nieuwtjes in de digizone. Beware of SP2

PC binnen 20 minuten besmet
Wie een nieuwe pc aan internet hangt doet er verstandig aan eerst een firewall te installeren en daarna zo snel mogelijk alle veiligheidspatches op te halen . Een onderzoek van het Sans Institute wees uit dat een onbeveiligde Windows-pc veelal binnen 20 minuten besmet is met wormen, virussen en andere rommel. Een jaar geleden duurde dit nog 40 minuten.

De onderzoekers adviseren om de bestandsdeling van Windows uit te schakelen en een firewall te activeren voor men het internet opgaat. Via windowsupdate.microsoft.com kunnen heel eenvoudig de benodigde patches worden geinstalleerd (er wordt automatisch gecontroleerd welke updates nodig zijn), maar de 20 minuten zijn te kort om alle patches te downloaden en te installeren.

Uitbreiden Hotmail-ruimte kan nog maanden duren
De Nederlandse Hotmail-gebruikers moeten nog even wachten voordat hun mailbox wordt vergroot naar 250 megabyte. Dit meldt Webwereld. In juli is men in Amerika begonnen met het updaten van de gratis accounts. Het kan echter nog maanden duren voordat de Nederlandse gebruikers aan de beurt zijn.

Lijst met Service Pack problemen online
Microsoft heeft een lijst online gezet van programma's die problemen kunnen opleveren na het installeren van XP Service Pack 2. 228 programma's staan er tot dusver op de lijst. Hieronder bevinden zich veel bekende namen zoals ZoneAlarm, Nero, WordPerfect Office, iMesh en McAfee Virusscan. Het is opmerkelijk dat ook veel Microsoft-programma's - zoals diverse versies van Outlook - in de lijst staan. Vooral de Windows Firewell die standaard aan staat geeft veel problemen.
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=884130